6 brutáljó akkutöltő, minden járműhöz, amit valaha tölteni kell

NOCO terméket venni mindig egy gyermeki élmény is. Megkapod, és elkezded kibontani. Pont úgy néz ki, és olyan színes, mint a stockfotókon. Már a csomagolás is esztétikus, és kézreálló amiből előhúzod. Aztán megcsap az igényes műanyaghasználat kellemes-fanyar szaga. És már ilyenkor tudod, hogy kedves ’játékszered’ lesz hosszú időn át. A játékhoz most nyújtunk egy rövid áttekintést, hogy tudd, melyik akksihoz melyik töltő lesz a megfelelő választás.

Amit mindegyik tud

Minden NOCO akkumulátor töltő beépített szulfátmentesítéssel dolgozik, emellett a túltöltéstől sem kell tartanod, mert figyeli helyetted a töltöttség állását. Ha véletlen sérült akkura raknád, felvillan egy LED, így ezt is tudni fogod. Start-stop és CANbus rendszerekhez is használhatod mindegyiket. Ha pedig véletlen kihúzod, vagy elmegy az áram, akkor sincs gond, megjegyzi az utolsó üzemmódot. Tudják, hogy nem steril környezetben használod őket, ezért por, ütés és vízállóak. Emellett 5 év garanciát vállal rá a gyártó, úgyhogy egyhamar nem kell fájjon a fejed miatta.

G750 – Robogóhoz, kismotorhoz ideális választás

Ez „A” (<- nagybetűs) robogó akkumulátor töltő. Szuperkönnyű használat, villámgyors összeillesztés. 6V és 12V akksikhoz egyaránt használható, szépen összeszedi és/vagy szinten tartja bármelyiket. Egész 30 Ah-s akkukig tölthetsz vele mindenféle ólomsavas akkut. Ha ilyesmid is van, akkor fűnyírógéphez, kistraktorhoz, vagy motorcsónakokhoz is kiváló választás. Mint a nevéből is látszik 750 mA-en üzemel. A hasonló társaitól két fontos szám különbözteti meg: Feleakkora a súlya, és kétszer olyan gyorsan tölt.

Szóval röviden: 0,75 Amperes töltő 1,2-30 Ah közötti akksikra.

[magento pid=’G750EU’]

G1100 – A nagyobb motorok társa

Az előzővel ellentétben ólomsavas akkuk mellett már Lítium-ionos és AGM (üvegszálas ólomakksi) jószágokra is kötheted, de hidegben is jól működik. Akár még 2 Voltig legyalult akksikat is megment a kukába dobástól. Legkisebb testvérénél valamivel nagyobb, viszont már 4 LED-en nézheted 25%-os bontásban, hogy mennyire van feltöltve az akksi. Tölthető vele már autó is könnyedén, de a fűnyírógépek akksijával is szívesen dolgozik, ha ilyened van.

Szóval röviden: 1,1 Amperes töltő 40 Ah-ás akksiig

[magento pid=’G1100EU’]

G3500 –A hétköznapi mindenes

Alig fél kilós erőgép a hétköznapi felhasználás legtöbb területére. Ez is kétszer olyan gyorsan dolgozik, mint hasonszőrű társai. És bizony a 15 órás töltés a 30 helyett, azt jelenti, hogy 2 nap helyett csak egyet kell töltőn csücsüljön. Emellett tud 0,9 amperen is tölteni, ha valami érzékenyet tennél rá tölteni, de 1,5 amperen működve sérült akksit is tud javítani. Ha rögzítenéd, erre is gondoltak, 4 foglalat áll rendelkezésedre a töltő sarkain.

Szóval röviden: 3,5 Ampres töltő 120 Ah-ig, kímélő és javító üzemmóddal.

[magento pid=’G3500EU’]

G7200 – Belépőszint a profik világában

Fűnyírótól nagygépekig használható 75 dekás dobozka, ami 12 és 24 volton is tölt. Kisebb akkukat 1 óra alatt koppra feltölt, de a legnagyobbakhoz is alig 8 óra kell. 8 féle töltési mód, 230 Ah-ig számozott akksikon örömmel dolgozik.

Szóval röviden: 7,2 Amperes töltő, 12 volton 230 Ah-ig, 24 volton 115 Ah-ig. 8 program.

[magento pid=’G7200EU’]

G15000 –Nagyobbnál is nagyobb gépekhez

Minden tud, amit a 7200, kisebb téglányi súlyából kevesebbet néz ki az ember. Hordozható automata töltő a már említett javító, kímélő, fenntartó és hideg módok mellett, plus a ráadás: ez már bikázásra is jó 400 Ah-ig. 24 voltos AGM akkukhoz már ez kell az előző helyett. A gyártó által ígért 2,5 órás töltési idő még 20%-ot rászámolva is igen szép teljesítmény marad, de a NOCO tapasztalatunk szerint őszinte az ilyesmiben.

Szóval röviden: 15 Amperes töltő, 400 Ah-ig 12 volton, 200 Ah-ig 24 volton, plusz bikázni is tud.

[magento pid=’G15000EU’]

G26000 – Profi töltő mindenre IS

A legkomolyabb cucc a töltőink között. Az elérhető 10 üzemmódja bármit tölt a normál és a nagy méretű akksik közül. 12 volt mellett speckó 16 voltos és a 24V-s akksikhoz is jó. Az elsőt 500 Ah-ig a második kettőt 250 Ah-ig tudja tölteni.

Szóval röviden: Nehéztüzérség 26 Amperen, akár 500 Ah-s akksikhoz is, plusz bikázni is tud.

[magento pid=’G26000EU’]

A jelen és a jövő kiegészítője

Összehasonlítva a többi akkutöltővel úgy tűnik, hogy a míg NOCO töltők már megérkeztek a 21. századba, addig az elnagyolt, nehéz és körülményesen használható társaik leragadtak valahol az előző évezred végén. Pontosan úgy működnek, mint ahogy egy rendes töltőnek illik. Rárakod, tölt, ha látja, hogy majdnem kész akkor belassít, ha pedig elkészült, csak szinten tart, és várja, hogy lekapcsold.

A NOCO termékek áruk alapján nem biztosan nem legolcsóbbak, viszont minőségben és élettartamban a messze a legjobbak között vannak.