hogyan spórolj meg egy több tízezer forintos kiadást? ?

Mi vagyunk azok, akikhez bátran fordulhatsz, ha robogó vagy tuning alkatrészre van szükséged. (Robogó alkatrész webáruház – motomotors.eu)
Most viszont egészen más apropó kapcsán írok neked. Egy egészen húsba vágó kérdéskört fogok érinteni, amit tökéletesen érteni fogsz, ha a kezed alatt autók vagy robogók tucatjai mennek át nap, mint nap.

Autószerelő, robogó-szerelő és autómentő ismerősökkel beszélgetve ugyanis rendre meg szoktuk kérdezni, hogy általában kit milyen bajokkal keresnek fel az ügyfelek.

Szeretjük ezeket a beszélgetéseket. Egyrészt jó tudni, hogy éppen milyen típus problémákat kell megoldani, és milyen újabb és újabb meghibásodásokra kell megoldást találni. Másrészt rendszerint előkerülnek nem éppen hétköznapi esetek is, amik bőven szolgáltatnak érdekességet.

A sok sztorit hallgatva felfigyeltünk egy vissza-visszatérő jelenségre, a nemindulásokért gyakran felelőssé tehető fő bűnösre: az akkumulátorra.

Biztos neked sem mondunk újat azzal az infóval, hogy a lemerült és tönkrement akksik miatt jelentkezik a járművekkel kapcsolatos bajok jelentős része.

Persze ez nem is meglepő, hiszen a napjainkban kapható akkumulátorok várható élettartama öt vagy hat évnél nem több. Ha egy kocsiban ennél idősebb készülék ketyeg, akkor gyakorlatilag bármikor felmondhatja a szolgálatot.

Pláne a hidegebb reggelekkel együtt járó téli időszakban, amikor messze nehezebben indulnak a motorok. Arról az extra terhelésről pedig csak ne is tegyünk említést, amikor a jármű tulaja elfelejti lekapcsolni a világítást, vagy a leghidegebb hónapban több héten átt állni hagyja az autót.

Szinte látjuk magunk előtt, ahogy telente nálatok is megállás nélkül csörög a telefon időpont kérés miatt.

Egyszerűen sehogy sem hagyott minket nyugodni az általunk hallott sok-sok negatív sztori az akkumulátorokról, ezért összedugtuk a fejünket cégen belül. Addig mentünk, addig kutattunk és teszteltünk, amíg rá nem akadtunk a „beteg és elgyengült akksi ellenszerére”.

A Noco gyártmányú akkumulátortöltők és bikázók voltak azok, amik a halottnak hitt készülékekbe is képesek voltak újra életet lehelni. Mi magunk is alig hittünk a szemünknek, amikor súlyos mínuszok közepette sikerült csontra lemerült akksikat megmenteni az elkerülhetetlennek gondolt cserétől.

Szóval az első pozitív tesztek után az ügyfeleknek is elkezdtük ajánlani a Noco gyártmányokat, kis idő múlva pedig visszajelzést kértünk tőlük a tapasztalatokról. Itt át is adnánk nekik a szót, vagyis következzenek az ő meglátásaik:

  1. „A teszteket olvasva ez a 2. legjobb bikázó és Mo.-on csak itt lehet kapni. Nem nagyon hittünk benne, de egy „halott” akkuval, egy 2 literes dízelt elsőre, simán beindított. Ezért vettünk még egyet a másik autónkba is.”
  2. „-15 fokban egy totál lemerült Ford Transit azonnal beindított!!

Kell ennél több?

Rengeteg hasznos funkciókkal ellátva.

Kellet nagyon. :-)”

Hogy miért osztottam meg veled mindezt?

Szeretünk olyan szervízekkel és javító műhelyekkel dolgozni, akik nyitottak a hatékonyságot növelő újdonságokra. Neked sikeres javítást és gyorsabb munkát, az ügyfelednek pedig megspórolt tízezreket jelenthet minden egyes megmentett akksi.

Másrészt a pozitív visszajelzéseken felbuzdulva küldetésnek érzem, hogy minél több emberhez eljuttassuk a veszettnek hitt akkumulátor kulcsát.

Noco bikázó típusok

NOCO GB20

NOCO GB40

NOCO GB50

NOCO GB70

NOCO GB150

400A 1000A 1500A 2000A 4000A
Indítási teljesítmény

4650 joule

Indítási teljesítmény

7000 joule

Indítási teljesítmény

Indítási teljesítmény

15.700 joule

Indítási teljesítmény

22.500 joule

Motor méret

4.0 literes benzin

Motor méret

6.0 literes benzin
3.0 literes dízel

Motor méret

7.0 literes benzin
4.5 literes dízel

Motor méret

8.0 literes benzin
6.0 literes dízel

Motor méret

10.0 literes benzin
10.0 literes dízel

LED világosság

100 lumen

LED világosság

100 lumen

LED világosság

200 lumen

LED világosság

400 lumen

LED világosság

500 lumen

Bikázások száma töltésenként

20 alkalom

Bikázások száma töltésenként

20 alkalom

Bikázások száma töltésenként

30 alkalom

Bikázások száma töltésenként

40 alkalom

Bikázások száma töltésenként

80 alkalom

Visszatöltés (2A)

3 óra alatt

Visszatöltés (2A)

3 óra alatt

Visszatöltés (2A)

4.5 óra alatt

Visszatöltés (12V gyorstöltés)

3A @ 12V (36W)
2-3 óra

Visszatöltés (12V gyorstöltés)

5A @ 12V (60W)
2-3 óra

USB töltés (IN /OUT) USB töltés (IN /OUT) USB töltés (IN /OUT) USB töltés (IN /OUT) USB töltés (IN /OUT)
12V 3A gyorstöltés 12V 5A gyorstöltés
beépített voltmérő
adatlap » adatlap » adatlap » adatlap » adatlap »